beats by dre cheap

Zasto volim zivot u Americi?

Volim zivot u Americi iz 1000 razloga.

- Zato sto mogu da imam zivot u savremenim i demokratskim uslovima gdje postoji bar neka stabilnost bez velikih uspona i padova.
- Volim zato sto mogu da mijenjam poslove, postoje mogucnosti i varijante i od mene zavisi puno toga.
- Volim jer ovdje kao drzavljanka imam prava i slobode bar ona koja su meni jako vazna.
- Volim zato sto je Amerika imigrantska drzava gdje je svako imigrirao od nekud i svaki put kad sam u drugoj cetvrti imam osjecaj da sam u drugoj drzavi, ali s tim da bez obzira odakle je ko svi su bez obzira na sve Amerikanci.
- Volim zato sto se osjecam kao gradjanin svijeta ( Citizen of the World ), Planete a ne samo jedne drzave (mali horizonti vs. citav Svijet)
- Volim zato sto mogu biti ono sto hocu, mogu imati karijeru, mogu ici na univerzitete sirom SAD-a, a i citavog svijeta.
- Moj zivot je moja licna stvar. To je veliko zadovoljstvo.
- Volim zato sto se ovdje cijeni individualnost, mogu biti ono sto jesam, ovakva ili onakva ali sam cijenjena kao individualka bez obzira na sve razlike koje postoje.
- Volim zato sto mogu da putujem gdje hocu, mogu da obezbjedim sebi a i svojim generacijama relativno normalan zivot.
- Volim zasto sto su ljudi ovdje drugaciji, imaju drugi pogled na zivot, uvijek idu naprijed, lako prelaze preko gresaka i oprastaju, imaju cilj gdje idu, znaju sta hoce, imaju drugi nacin zivota, svidja mi se puno toga, mogu da se lako uklopim.
- Volim zato sto ne volim da zavisim ni od koga a to mi ova zemlja pruza, finasijsku nezavisnost
- Volim zato sto mogu cak i da uzivam sretno u zivotu sama, imate sve ne treba vam fakticki niko. Ako hocete to je samo dobra volja a nikako moranje i tome slicno.
- Volim zato sto mogu da zivim u zgradi 5 godina i da nikog ne znam, privatnost je na visokom nivou, niko nikoga ne ispituje, nema tracanja, nema ogovoranja, slobodan zivot bez problema i upteljavanja onih kojima tu nije mjesto.
- Volim zato sto ako mi ne pase sredina mogu da se preselim u drugi grad ili drzavu ili cak u Evropu ili u Bosnu.
- Volim jer mogu da radim u citavom svijetu, nisam ogranicena ni sa cim.
- Volim zato sto je sistem zivota tehnoloski jako napredan
- Vecina stvari zavisi od vas.
 - Volim zato sto sam sve sama izgradila i volim taj osjecaj, veze me za ovu drzavu puno toga jer su se znacajne stvari odigrale u ovoj sredini.
- Volim zato sto sam tu provela kljucne godine mog zivota i osjecam se kao kod svoje kuce, ne vidim razliku izmedju Bosne i SAD. Osjecaj je isti samo razlicite VRSTE uspomena. Kao dvije majke, bioloska i ona koja me usvojila.
- Volim jer zivim u savremenom svijetu gdje je zivot puno laksi i jednostavniji i zanimljiviji jer sve je na vecem nivo od uobicajenog. Sve ide brzo.
- Volim zato sto me zakon stiti imam sva prava meni vazna - a i ona za koja jos i ne znam da mi se pruzaju.
- Volim zato sto mogu da budem sama sebi sef, da radim za sebe tj da drugi rade za mene. Ovdje je kapitilizam. Sve se vrsti oko sposobnosti ko moze praviti veci novac.
- Amerika je savrsena za one koji vole rizik.
- Volim jer se danas mogu obogatiti preko noci a sutra propasti, ali sansa uvijek postoji za upjeh nije nedostizna - volim osjecaj da je to realno moguce.
- Volim jer zivim u drzavi gdje je zaraditi novac jako tesko ali nije nemoguce.
- Volim jer ovdje se mozete lako upisati u skolu. Iako se placaju velike suma novca za skolovanje istovremeno ste svjesni da ste skolovani u vodecim univerzitetima u svijetu, da ce vam plata eventualno biti velika, to nije mala stvar, sansa koju cijenim a data mi je sa zadovoljstvom
- Volim radi finansijskog prosperiteta. Novac koji zaradim mi je vazan i igra ulogu. Kome ne igra? Od vazduha se ne zivi. Ovdje novac ljude cini sretnim ( i oni to priznaju )
- Volim americki "Entertainment", TV, filmove, muziku, ples, teatar, galerije, muzeje, citav KULTURNI zivot je fenomenalan da mi nikad ne moze biti dosadno, u centru sam zbivanja, ima puno zanimljivosti, sve je na dohvat ruke.
- Volim nocni zivot i sve ideje vezane za slobode koje zene imaju, pocev od zakona i svih zenskih prava.
- Volim prirodne ljepote, visoku tehnologiju, jeftinocu proizvoda, mogucnost kupovine sta god hocete, jedan vrlo normalan zivot koji svako ljudsko bice zasluzuje - ja imam - i cijenim to sto imam.
- Volim i kad nemam nesto posebno opet se osjecam kao da imam jer uvijek ima nacina kako da prevazidjete krizu, ti kao osoba moras da trazis nacin da prezivis u svim uslovima, samo ako dovoljno poznajete Americki sistem znacete kako i to da rijesite.
- Sve ide brzo, nema puno vremena za razmisljanje jer se konstantno nove stvari desavaju tako da vam nikad nije dosadno.

Ima puno toga.

Sarajevska Princeza
http://sarajevskaprinceza.blogger.ba
07/03/2005 07:28